Posted on

Gelændere til ethvert behov

stål gelænder

Sharing is caring!

Mangler din trappe eller altan afskærmning? Så har du gode chancer for at finde et gelænder, der falder i din smag og passer til dine behov. På nettet og hos gelænderforhandlere finder du gelændere i alverdens former og materialer. Nogle gelænderforhandlere tilbyder ud over deres standardløsninger endda, at du selv kan få indflydelse på gelænderets udseende.

Læs med her for en beskrivelse af nogle af fordelene ved forskellige materialer til gelændere. Her tages højde for materialernes udseende og funktionalitet.

Gelænder af stål og aluminium

Mange gelænderforhandlere dygtiggør sig i udformning af gelændere i stål og aluminium. Gelændere af stål og aluminium giver et tidløst og industrielt udtryk til din trappe eller altan. Især hvis du vælger dit stål- eller aluminiumsgelænder i en neutral farve såsom grå, sort eller hvid. Gelænderet passer godt til altaner og trapper i virksomheder såvel som private boliger.

Hos mange gelænderudbydere kan du selv designe dit stål Gelænder eller sammensætte dit aluminiumsgelænder på baggrund af firmaets tegninger af deres forskellige muligheder. På den måde kan du give dit gelænder et originalt udseende, som passer til din trappe eller altan og din personlige stil.

Stålgelændere er yderst solide og holdbare. De er enkle at vedligeholde, da de ikke kræver anden rengøring end en klud med sæbevand.

Gelænder af glas

Et gelænder af glas er et stilrent og moderne valg. Glasset giver et elegant og eksklusivt udtryk til en altan eller trappe. Du kan helt selv designe glasset hos flere virksomheder.

Et gelænder, der er lavet af glas, er ikke en så ustabil løsning, som det måske kan lyde. Tværtimod får du et lige så stabilt håndværk med glas, som hvis du valgte et gelænder af stål eller aluminium. Glasset designes, så det er tykt, stærkt og holdbart gennem mange år.

Glas kan nemt og hurtigt pudses med glasrens og et tørt viskestykke. Gelændere af glas kræver omtrent så meget rengøring som dine vinduer.

Gelænder af træ

Overvejer du at anskaffe et gelænder af træ, er der mange mulige valg. Træ er et populært materiale til gelændere, fordi det giver varme, sjæl og hygge til hjemmet, virksomheden eller institutionen. Og så er det let at tørre af med en våd klud.

Der findes et hav af træsorter at vælge imellem, blandt andet gran, ask, eg, birk og bøg. Vælg mellem alt fra varme rødlige toner til kølige grålige nuancer i træet. Du kan også selv bestemme trægelænderets form. For eksempel om det skal være lige, snoet eller buet.

Du kan give dit gelænder et unikt udseende ved at kombinere de forskellige materialer til dit gelænder. For eksempel kan du få installeret glasplader i dit gelænder af stål, aluminium eller træ. Eller du kan mikse stål og træ.

Er der noget, du er i tvivl om, kan du altid kontakte specialiserede gelænderforhandlere. Du kan finde nummeret eller mailen på dem via deres hjemmeside, eller du kan møde op i deres forretning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *