Posted on

Hvordan finder du det perfekte pejsebrænde?

side om pejsebrænde

Sharing is caring!

At finde det bedste pejsebrænde er ikke nødvendigvis en “cut and dry” bestræbelse. Det er klart, at der er nogle arter af pejsebrænde, der er mere værdifulde end andre fra et opvarmningsperspektiv, men det er ikke den eneste faktor, der bør overvejes. Tag dig tid til at læse spørgsmålene nedenfor, og forhåbentlig kommer du til dit svar.

Hvorfor brænder jeg brænde?

Hvis svaret er at varme dit hus, skal du være på udkig efter tætte træarter, der brænder godt som eg, hickory eller bøg. Arter af denne art er de bedste til at pejsebrænde, fordi de brænder længere og varmere end mange andre mindre brændearter. Hvis du ikke er sikker på, hvilke arter der er anbefalet, skal du besøge min side om pejsebrænde typer. Hvis du kun brænder træ for at nyde en ocassional ild i pejsen eller ude i din firepit, behøver du ikke at være lige så vild med din art. Næsten alle arter af træ vil gøre forudsat at det er ordentligt krydret.

Se hvordan du vælger det rigtige pejsebrænde

Hvor meget er jeg villig til at bruge?

Når du køber brænde, betaler du flere penge til krydret træ versus grønt træ. Det samme gælder for mindre attraktive brændearter i forhold til efterspurgte såsom aske og eg. Betyr dette, at du altid bør købe det bedste krydrede træ til rådighed? Nå, ikke rigtig, det afhænger mest af hvad du har brug for med det samme og hvorfor du har brug for det.

Pejsebrænde

Køb grønne brænde kan være mest fornuftigt, hvis du har et passende område til at krydre træet selv. Og købe mindre arter af brænde, såsom fyrretræ eller asp, kan være den perfekte pasform, hvis du kun søger at have et bål.

Skal jeg behandle træet?

Dette er en stor for mig. Hvis jeg skal splitte brænde med hånden med en økse eller en maul, er der ingen måde, du får mig til at skære elm. Det er for svært at splitte, jeg vil kun tackle den pågældende art med en solplet.

Brænde skal helst være tørt

Hvis du selv skal skære træet, kan det ikke være en dårlig ide at erstatte en let splittende art som aske til en art som bøg, som er lidt bedre med hensyn til opvarmning, men er elendig at splitte.

Så …. hvad er det bedste brænde?

Jeg kan ikke gøre alt for dig. Bare tag hensyn til din påtænkte brug, ressourcer og midler og træffe beslutningen selv. Der er masser af artikler på denne hjemmeside for at hjælpe dig med at gøre dit sind. Få den bedste udnyttelse af dem og kom med en uddannet beslutning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *