Posted on

Kvaliteten af brænde har en betydning.

Brænde

Sharing is caring!

For at opnå en ren, sikker og effektiv forbrænding er træets kvalitet nøglen. Dette bestemmes af størrelse, fugtindhold, træarter og tilstedeværelse af mulige forurenende stoffer. Installation og vedligeholdelse af et fastbrændselsaggregat som en brændeovn er et stort skridt, så det giver kun mening at gøre det rigtigt. HETAS og Woodsure har produceret en kvalitetssikret brændstofstandard, som indeholder en national database, hvor du kan søge efter registrerede leverandører i dit område. UK Pellet Council har også en certificeringsordning for træpellets kendt som ENplus, hvor kvalitet styres gennem hele forsyningskæden, herunder produktion og opbevaring af pellets.

De fire vigtigste brændstoffer til rådighed er logfiler / brænde, briketter, fliser og piller. Træskiver er generelt ikke egnede til husholdninger på grund af den plads, der kræves til det udstyr, der anvendes til håndtering og opbevaring af dem. Generelt vil din varme efterspørgsel kræve en kedel med en installeret kapacitet på mindst 50 kW, før du overvejer en flisekedel. Hvis du har det, er woodchips en meget omkostningseffektiv løsning.

Et godt sted at starte er Forest Researchs introduktion til typer af træbrændstof, som giver et praktisk overblik over hvert brændstof, og om det er hensigtsmæssigt baseret på dit hjems størrelse og opvarmningskrav.

Du kan finde bæredygtige og lokale kilder til træ brændstof online

Der findes en bred vifte af online databaser, som du kan bruge til at finde lokale og bæredygtige leverandører af træbrændstoffer.

Carbon Trust er vært for den nationale biobrændstofforsyningsdatabase, hvor du kan filtrere leverandører efter trætype og niveau af kvalitet eller akkreditering. Alternativt kan de, der behøver Brænde til en åben ild eller brændeovn, prøve lokale træsælger, da de ofte har overskudslager til at sælge som en sidelinje.

For dem, der overvejer biomasse kedler, er regeringens biomasseleverandørliste et katalog over træbrændsel, som har bevist, at det opfylder kravene til støtte til den indenlandske vedvarende varmeincentiv.

Hvis du ønsker at købe pellets, skal du se på din eksisterende opvarmningsregning

Det er klart, at meget afhænger af, hvor energieffektiv bygningen er, og hvor ofte varmen er tændt og termostatindstillingerne. Elke tonne af houtpellets skal producere ca. 4.800 kWh varme (hvis de bliver brændt i en 100% effektiv enhed). Et lille, energieffektivt hjem må kun bruge 2 tons piller pr. År. – Et større, mindre effektivt hjem kan have brug for noget som tre til fire tons om året. Hvis du tænker på at skifte til pellets opvarmning, så vil din nuværende kontoindbetaling følge dig. Opvarmningsolie producerer 10 kWh varme per liter (igen forudsat 100% apparat effektivitet).

Hvor meget brænde skal du bruge?

Du skal have tilstrækkelig jord til at producere 6 til 12 tons tørre brænde om året. Dette kan gøres ved plantning en hektar af poppelhjul, efter det tredje år, ville producere ca. 10 tons logfiler om året. Men like this require a large amount of space, mostly a biomass boiler or wood stove will be used to supplement a wet (gas) central heating system.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *