Posted on

Vidste du, at der findes 4 slags chokolade?

chokolade dessert kage

Sharing is caring!

Vi kender allesammen hvid chokolade, mælkechokolade og mørk chokolade, men vidste du, at der også findes en fjerde variant? Det har taget 13 år at udvikle den og det er 80 år siden en ny variant sidst blev introduceret. Kan du gætte, hvad den fjerde chokoladevariant hedder?

I september 2017 blev det nyeste skud på chokoladestammen afsløret og lanceret i Kina, men nu kommer den smukke chokolade dessert kage også til Danmark indenfor ganske kort tid. Der er ikke tale om en farvet hvid chokolade, men en helt særlig form for bønner, der, når de behandles korrekt bliver til den smukkeste LYSERØDE chokolade kaldet Ruby.

Mørk chokolade

Den ældste og reneste form for chokolade. Det er denne form, der hyldes og kaldes sund, grundet de mange fantastiske egenskaber denne form for bitter nydelse har.

I dag kan du få mørk chokolade i mange forskellige styrker. Du kan få bitter, koncentreret chokolade med et indhold på omkring 85% men du kan også få en mildere og mere rund variant, hvis indhold ligger nærmere de 60%.

Den mørke chokolade er den ældste og mest ædle form af kakaobønnen. Helt tilbage hos aztekerne blev den rene bønne brugt i bitre drikke, kendt som Gudernes drik.

I dag findes den mørke chokolade i en perlerække af forskellige smagsvarianter med bær, lakrids, havsalt og meget mere.

Mælkechokolade

Mmmmmmh….Marabou. Lys chokolade eller mælkechokolade er den mest udbredte form for chokolade i dag. Det er den vi kender fra diverse barer og fredagsslikskålen.

Helt lavpraktisk er der tale om en fortyndet version af den mørke chokolade, hvor der er tilsat mælk og sukker, for at fjerne den bitre smag og få de søde og bløde nuancer til at træde tydeligere frem i produkterne.

Det er helt klart den form som flest at os kender og nyder chokolade i, men efter der er begyndt at komme fokus på de sunde egenskaber den mere mørke version har, så er det blevet mere udbredt med den mere rene udgave frem for den lyse og milde.

Hvid chokolade

For 80 år siden lancerede Nestlé den hvide chokolade som en helt ny variant af den gamle klassiker. Det åbnede op for helt nye og spændende muligheder, når det kom til at bruge chokolade til pynt og udsmykning. Specielt i forbindelse med bryllupskager kender vi i dag den hvide variant.

Den er endnu mere mild og sød i smagen end mælkechokoladen og mangler helt den bitterhed og sprødhed vi kender fra den mørke.

Ruby – den lyserøde chokolade

Der er ikke tale om en farvet udgave af den hvide variant, men derimod en helt ny og hidtil ukendt form for chokolade. Udvundet af en helt speciel form for bønner, har ruby været 13 år undervejs, hvor der er blevet eksperimenteret og arbejdet hårdt på at bibeholde den smukke, lyserøde farve og en smag, der efterdigende ikke minder om nogen af de andre chokolader.

Der skulle være mulighed for at komme til at smage på den nye variant indenfor ganske kort tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *